Wellington

Halllllloooj people! Hur mår ni där hemma? ryktas om dåligt väder? Vi har iof inte så bra väder här heller men det går att sitta ute på en uteservering halv sju på kvällen iaf så jag klagar inte! 17 grader varmt men lite molnigt.
Idag har vi i alla fall bilat ner från Taupo till huvudstaden Wellington. 35 mil var det men nu är vi framme och har checkat in på ett hostel. Just nu sitter vi på en bar mitt i city och tar en drink. Supermysigt! Vi har även hunnit kolla igenom lite butiker och oj vad fina kläder det finns här!
Ville bara visa att vi lever i alla fall! Nu är det dags att njuta av storstadslivet! Puss

Vi lever och mår toppen (ett inlägg som skulle postas igår, enjoy!)

Hallooooj Sverige!!
Myran här för tillfället. Vi har hittat free wifi på donken (förjävla bra uppfinning hörrni) och tänkte meddela att vi mår mycket bättre än senast ni hörde från oss. Faktum är att det är rätt så fantastiskt här i NZ, förutom att det blåser en del och vi blir lite frusna. Så ni som tror att vi är bruna som as, tänk igen! För det är vi verkligen inte tyvärr... men vi ska nog ta oss tid att jobba på det också hi hi.

De senaste dagarna har varit rätt fullt upp, för att dra det kort kan jag säga att vi...
- lyckades ta oss upp längst kusten på den nordöstra udden. (träffade en jättetrevlig svensk kille på det där creep-hostelet som hjälpte oss att komma med tips, hur bra som helst!) vi åkte upp till Coromandel och stannade även en sväng i Thames. naturen här är enastående -ni skulle sätt vägarna vi fick ta oss upp och ner för (med betoning på upp och ner). Utsikten var något vi aldrig sett tidigare iallafall. (Elin Elfstrand, nu förstår vi vad du menar med de kringflkrokiga vägarna). Hur som helst så tog vi in på en camping med pool och grill bland annat, som vi använde oss av både och under kvällen/dagen. samhället var mysigt, lite som gammal engelsk stil.
- vi har åkt till MataMata och tog turen i the hobbiton. Shiiiit va häftigt det var att se Fylke in real life. Även för Anna och Jessica som inte är alltför sagan om ringen-fantaster. Malin däremot blev i ett litet harmoniskt "hippie-mode" och svävade runt på rosa moln. Hi hi.
- vi har intagit Taupo, hittat en camping där vi bestämde oss för att stanna två nätter. Och det bästa av allt;

IDAG HAR VI HOPPAT FALLSKÄRM!! heeeelt craaazy, men såååå fantastiskt roligt! vi hoppade från 15000 feet. Vi hoppade ut från ett himla flygplan, kan ni förstå vad korkat? vi såg ut över det mesta, Lake Taupo och Mount Doom var två helt klart vackra vyer att skåda från flera tusen meters höjd... Ni ska få se bilder när vi kommer hem, så det får ni hållas lite på :D

annars har vi idag vandrat till Huka Falls. även det var en helt magnifik utsikt! däremot lurade vädret oss så när vi började gick vi med löparbyxor och vindjacka. när vi väl var framme var det istället uppdragna byxor och sporttop/linne som hjälpte. Solen gassade uppe på berget.

Försökte att inte skriva alltför långdraget, men så blir det ibland... lägger kanske in ett separat inlägg med bara bilder så ni får se lite också. imorgon styr vi vår pärla mot Wellington!


vi lever

... och mår fina fisken! villr bara säga det, och skicka en liten vink hem till sverige *vink vink*! ni ksnske får ett roligare inlägg imorgon om våra telefoner vill ssmarbeta med oss. tänkte lägga in lite bilder, men det verkar skita sig det också. med andra ord blev detta ett fruktansvärt tråkigt inlägg hihihi. men puss och kram från oss tre bruds på Nya Zeeland... Living the dream! ;-)

Åk inte bil i Auckland...

vilken fruktansvärt omtumlande dag. först en flygning på 13 timmar med riktig turbulens (me don't like). men det gick ändå rätt bra måste vi få säga. Stort och skönt flyg, god mat och massa filmer. tiden gick rätt fort helt enkelt.

sen efter mycket om och men fick vi våran coola camp-van. shuuue, vänstertrafik here we come!! Gick riktigt bra för att vara första gången, och damn va vi ruled the roads asså. vi åkte dock bara runt runt i Auckland city, smällde taket i olika parkeringshus och ställde oss till slut i en parkeringsficka och käkade mackor och frukt. vart fanns alla parkeringar i den där himla staden?? hur som helst så blev det inget Sky Tower bland annat, utan vi tog vår racerbil lite utanför istället och hittade helt amazing parker som vi bara gick och njöt utav. Vilken natur!! staden i sig skulle jag däremot kunna missta för Tokyo...

efter vår promenad i parkerna och en titt utanför Auckland museum så började vår fantastiska resa (läs: frustrationen nådde oss upp över öronen).. är det möjligt att folk går och petar på skyltarna så de sitter åt fel håll? Asså jisses, vi har åkt runt i timmar... timmar och timmar. till slut var vi tvungen att gå in i en tygaffär och fick guld hjälp av en kvinna. utan henne hade det aldrig gått, och nu sitter vi på det mest sunkiga stället man kan tänka sig. Tänk er en disneyfilm där man kommer in på ett motell och ägaren är en puckelryggad man i käpp, köket är ett råtthål osv osv. Men vafan, vi är på Nya Zeeland, kan livet bli bättre egentligen? (hmm mamma och pappa fick precis ett rädda-mitt-liv-meddelande, men det behöver vi inte tala högt om hihi)

imorgon hoppas vi på bättre lycka, mer sömn och glada miner. då ska vi ta oss an Nordön på riktigt, wish us luck!


lite bilder


lite bilder


sista dagen i LA

Igår var det dags att besöka universal studios. Ni som inte varit där måste åka dit. Vi åkte en studio Tour där vi fick se mängder av inspelningsplatser från mängder av filmer och serier. Plus att vi fick åka in i ett hus och se Kingkong i 3D. Han hoppade på vagnen så den började skaka osv. Efter den turen så gick vi runt inne i parken och åkte bland annat den häftigaste bergochdalbanan vi någonsin åkt. Vi gick också på olika showen. En special effekt show där vi lärde oss hur man gör massa olika effekter på film. Vi såg också en djur show där vi bland annat fick se hunden i the proposal och en fågel från Ace ventura. Till sist såg vi en water show där vi förväntade oss sälar och delfiner, men som var en actionshow. Ja som ni kanske hör så hade vi en grym dag. Igårkvall fick vi äntligen vår Starbucksfika innan vi satte oss ute i Jacuzzin. Det kommer bli stor skillnad att komma till en husbil efter den här hotell lyxen. På tal om det så hjälpte hotellet Jessica att få hit ett par converse i rätt storlel, färg och en vardera sko till vardera fot. Grym service. Nu sitter Jessan o skypar o Malin fixar sig så snart ska vi gå ner och äta frukost. Sen ska vi fördriva tiden på staden eftersom vi inte ska flyga förrän vid tio ikväll. Så vi hörs på nya zeeland!! Puss och kram Ps. Det går inte att ha styckeindelning så ni får ha lite överseende med det!

Mysmiddag framför American Idol


Santa Monica

Ojoj, idag har vi gjort mycket skoj! Vi började dagen med en fantastisk hotellfrukost, pannkakor, våfflor, färsk frukt och masa annat gott! Vi blev sen hämtade i nån snubbe med keps och instoppade i en minibuss :) åkte ner till Hollywood Boulevard och bytte buss och blev riktiga turister med guide och allt!

Vi åkte ner förbi en hel del sevärdheter och han berättade en del av LAs historia och vi åkte bland annat förbi Charlie Chaplin's gamla studio. Han tog oss ner till Venice Beach där det tyvärr blev dimmigt och kyligt, men det var häftigt att se! Vi åkte genom häftiga och vackra små kvarter på väg till Santa Monica där vi blev avsläppta. Där har de spelat in bl.a Baywatch och massa ande kända filmer och serier :)

Vi ägnade oss sen åt att spana på sälar, albatrosser och gått barfota i sanden och frusit... Efter det blev det shopping, till vår glädje hittade vi en hel Converse-affär där vi köpte fyra par :D vi upptäckte Love Culture, en affär vi alla blev kära i! Bloomingdales, Michael Kors blev det bara kort på, vi hann inte gå in tyvärr...

Vi blev upphämtade av samma snubbe i keps som på morgonen, men den här gången i en öppen minibuss, det var svinkallt, men ganska coolt. Han körde hem oss genom Beverly Hills och förbi hotellet där Whitney Houston hittades död :/ Men annars var det fantastiskt fint där uppe!

Väl hemma på hotellet upptäckte vi att Jessan köpt två vänsterskor... Fortsättning följer på den! Vi har även lyckats hitta en usb-adapter så vi kan ladda våra saker, vilken lycka!! Ikväll väntar jacuzzin och massa mys!! Puss på er från Brallan :) (Malin)


BILD FRÅN IGÅR


Dåligt med batterier

Vi skrev ett toppeninlägg igår, men det försvann... Kan meddela att vi bland annat gick på Walk of fame och trivdes som fisken i vattnet i Victoria's Secret-butiken. Men det vi vill säga är att våra batterier börjar ta slut och vårt uttag funkar inte :( så ni alla vet där hemma!

Ps. Vi har det toppen! Har precis ätit en riktig amerikansk frukost... Jisses! Hihi PUSS

/J, A & M


.

Det var för övrigt Jessica som skrev nyss, det kan ju vara kul att veta hihi.


Live från LA

Vi är framme! Efter en sjukt lång resa ligger vi äntligen på hotellrummet på Hilton Garden Inn... Hur bra? Det känns ju dock att man har varit uppe i ett dygn dock.

Hur gick resan då? Väldigt bra faktiskt. Jobbigt att säga hejdå till föräldrarna imorse på Arlanda, men vi har ju varandra så det gick rätt bra ändå. Väl i Chicago blev vi bara mer och mer fascinerade hur lång tiden gick... Ni skulle sett hur STOR flygplatsen är. Tänk er själva när man måste åka tunnelbana mellan terminalerna... Fantastiskt. Hur som helst så spenderade vi några timmar där innan flyget till LA äntligen gick... Och då var det svårt att hålla ögonen öppna kan jag säga. Det gick därför relativt fort. Och nu är vi som sagt äntligen här. Hotellet är trevligt, mysiga rum, fitnessrum, pool och jacuzzi som vi fortfarande inte lokaliserat ännu. Helt okej. Annars har vi hunnit med mycket idag; en OS-guldmedaljör på planet, jobbiga finnar i flock, amerikaner all over the place, EN trevlig svenne, otrevlig personal (3 unga tjejer, inte alls dömmande?) och mycket turbulens på planet. Men vi lever!

Ville bara säga det, så nu hälsar vi tre tjejer från ett Los Angeles med massa pussar och kramar! Talk to you later hihi


RESFEBER GÅNGER 100

Om 13h lyfter flygplanet från Arlanda. Det är helt galet. Overkligt. Väskan är färdigpackad. Tror jag i alla fall. 07.45 ska vi träffas på Arlanda imorgon. Kommer man kunna sova? Det återstår och se!

REEEEEEEEEESFEEEEEBEEER!


11kg ryggsäck plus handbagage. Räcker det för två månader?

/blondinen

dagen efter något stort

igår spelade lilla jag min sista handbollsmatch. vi vann, blev seriesegrare och får kvala till allsvenskan. jag grät efteråt så fort någon tittade åt mitt håll. men det var glädje som sprutade ur mina ögon. samtidigt som det var jobbigt att inse att handbollen ligger på hyllan för obestämd tid för mig. men ni skulle varit med om känslan igår... först en klockren vinst, och sen att få stå framför över 200 personer och låten "we are the champions" spelas från högtalarna. inte konstigt att jag grinade som en liten flicka?
hur som helst. idag har jag försökt packa det sista. jag har inte lyckats alls! dessutom har jag skypat med mamma och pappa. hur knasigt låter inte det då? nej men vi försöker avklimatisera oss från varandra, så jag lever i vardagsrummet medans dom är i köket. vi känner att det blir lättast så, att vänja oss att vara från varandra i två månader. hi hi. men som sagt så provade vi att skypa med varandra idag, och det gick galant. tror dock att dom var väldigt fascinerade utav detta, fast de inte vill erkänna det. vilka fantastiska uppfinningar det finns, inte sant?

ikväll blir det väl däremot lite jobbigare. blir en liten avskedsmiddag här på slåsta gård. mmm, tre-rätters och mys med familjen. kan man få ha det så fancy varje söndag tro? måste väl förmodligen ge lite hejdå-vi-ses-kramar till bror, syster och sofia. det är ju "bara" två månader, men visst måste det få kännas lite jobbigt ändå? hmm, det tar vi ikväll hur som helst!
avslutar med en liten stämningsbild,
imorrn ska jag bjussa dessa fina på fika och lite kramar

/J.

17e mars

Jahapp, sitter som vanligt på jobbet när jag skriver inlägg här. However. Dagen med stort D börjar krypa sig närmare och närmare, idag är det den 17e och vi åker alltså om tre dagar, scary. Vi var uppe på Arlanda idag och växlade in lite cash så vi har i de tre första länderna, den Balianska valutan verkar vara luddig, så vi ser hur dte utvecklar sig. Banktjejen sa hur som helst att amerikanska dollarn var andrahandsvaluta på Bali, så den borde gå att handla med.
.
Den här natten jobbar jag i alla fall mitt näst sista pass. Imorgon (idag..) väntar födelsedagsfest hos Visan i Sigtuna samt tävlings- och resefix. Dagen efter det är det tävling hela dagen lång och sen jobb mellan söndag och måndag. Sen ska jag försöka hålla mig vaken fram tills att vi åker. Kanske ska spva lite natten till tisdag i och för sig, men vi får se hur det går med den saken.
.
Anyway, dags för lite mer kneg, bara tre timmar kvar sen hem och sova ett par timmar! Puss på er i cyberspace.

sista dagen på jobbet

ja, det är ordagrant precis så det har varit idag. en rätt tung dag för att beskriva den. med pussar och kramar från barnen, mysfika och presenter på rasten (tack än en gång) och en hel del hejdåkramar med kollegor och föräldrar. jag försökte hålla tårarna tillbaka, men om jag ska vara helt ärlig så rann dom nerför kinderna så fort jag stängde igen grinden och gick mot bilen. tack mitt fina Bullerbyn, maybe we'll meet again!

så nu har jag ledigt i några dagar innan vi lyfter. och vad ska jag hinna med då?
ja till att börja med har jag precis tagit sista dosen av dukoral... yeay me!



annars då? under de kommande dagarna har jag en del dejter med fina vänner inplanerade. kan verkligen behövas såhär dagarna innan the big day. dessutom kanske vi b-rudar ska ta och ta ut tummen ur rumpan och pallra oss till vår stora flygplats och växla lite sköna pengar. kan ju vara soft att ha lite kontanter med sig faktiskt!
annars har jag en sista handbollsträning med brudarna att genomföra. även en sista handbollsmatch (som för övrigt är sjukt viktig och avgörande för framtiden) och lite festligheter tillsammans ska vi nog hinna med också. men viktigast av allt de kommande dagarna är nog att försöka få ner allt i min älskade ryggsäck. hur ska jag lyckas? tro mig, jag blev som paralyserad när jag skulle försöka i helgen som var. mamma och pappa - HJÄLP! (för föräldrarna vet allt och kan allt - eller hur? så är det ju, så har jag lärt mig. men juste, nu ska jag resa utan dom... hmm. hihi)

asså nu är det ju bara en stor fet nedräkning som pågår. EN VECKA! och snart ska jag släcka lampan och sova, så då innebär det att det snart bara är 6 dagar kvar. eller hur? hjälp, jag kissar på mig.
// kloka ord från en klok myra

EN VECKA KVAR

Hur packar man för en resa där temperaturen kommer skilja mellan cirka 14-40 grader??
Att det dessutom ska ner i en ryggsäck gör det inte lättare..



Kommer lätt behöva plocka bort hälften av det jag lagt fram.
Hjälp någon?!

LÄTTFÖRTJÄNTA PENGAR

Ser ni där uppe till vänster: 8 DAGAR KVAR. Helt galet.
Brallan och jag var igår och pantade lite flaskor som vi samlat ihop på vårt nattjobb. Lättförtjänta pengar ja tack! :)

Imorgon ska jag börja provpacka. Vad tusan ska man ta med sig?!!!!!

/Blondie


DAGS FÖR DUKORAL


Brallan här

Jahapp. Om exakt 14 dagar är vi troligtvis på väg till Arlanda vid den här tiden. Hur sjukt är inte det?! Eftersom att jag fortfarande är sjukskriven (envis förkylning med feber) så tänkte jag idag rassla upp till Märstas metropol Eurostop och vaccinera mig samt dricka Ducoral. Ska även köpa mig ett par sport-bhar och lite smink. Sen är jag nog good-to-go på inköps-fronten tror jag. I alla fall det viktigaste, känns skönt! Om jag får tid ska jag också börja fundera på vad som ska packas och börja fixa ny musik till iPoden. . Fullspäckad dag väntar, "tur" att jag numer vaknar av mig själv vid 5-6 på morgonen. Standard.

nu är vi inne i mars månad

... inte långt kvar nu mina vänner. inte långt kvar.

därför känns det som att det är god tid att verkligen börja förbereda sig. jag och blondinen (ja, trots att jag har blivit mer ljushårig så har vi fortfarande enbart en blondin i gänget och jag är och kommer förbi den "lilla brunetten") tog pendeln in till Sveriges vackra huvudstad och spenderade den bästa och soligaste dagen där inne för lite shopping. det blev en hel del bra grejer inför resan. jag köpte bland annat två par leggings, en mascara, en "handbagage-väska", en tunnare varm tröja som förmodligen inte tar så stor plats i väskan och två stycken bh-ar (såna här utan axelband, vad de nu heter?). jag köpte även ett par byxor, 199 kronor tyckte jag de var värda... sen om jag tar med dom eller inte har jag inte bestämt ännu. det svårt är ju faktiskt att veta hur mycket man kommer köpa när man är borta, men man vill heller inte förlita sig på att man hittar allt lixom.

min plan är hur som helst att först och främst nästan ta med enbart linnen och t-shirt som jag kommer kunna slänga under tidens gång. om jag hittar nytt eller så. dessutom kanske man tar med sig nåt par byxor, leggings och någon bra tunn men varm tröja av nåt slag. sen är det helt enkelt bara att packa så smart och lätt som möjligt. sånt där som jag är förbaskat bra på! ... not.

idag har jag spenderat lite tid till att försöka fundera ut vad som ska med, och hur jag ska packa. det var inte alltför lätt kan jag meddela. men jag lyckades faktiskt på köpet rensa ur stora delar av min garderob, och det var ju positivt. eller nåt? nej men det känns ändå heeeelt okej, frågan är bara hur bra det känns när man börjar packa allt. känns bra att jag har försökt börja i tid också, så att man inte står där kvällen innan och har panik. det kommer jag ha gott om iallafall.

min mulle försökte hjälpa mig att packa idag,
han gav upp ...


16 dagar kvar nu... TAGGA!

/ J.

NEDRÄKNING

På tisdag är det två veckor kvar. Det ska vi fira med att ta en shot av Ducoral. Som jag längtat, eller inte alls. Uschabuscha vad äckligt, men välbehövligt! Veckan som varit har vi alla tre varit och införskaffat oss väldigt välbehövliga saker i alla fall så det som fattas är väl att börja packa. Brallan har även tagit tag i att scanna alla våra papper och pass fall något olyckligt skulle hända oss.

Ville bara komma in hit och säga hej i alla fall och jag hoppas att NI är många som tänker följa oss på den här resan!


RSS 2.0