Sista dagen på Bali

goooooodeftermiddag kära vänner, familj, släkt och randoms!

tre zombies sitter för tillfället och tja... njuter vet jag inte riktigt om det är rätt ord. men det här scenariot som vi inte trodde skulle komma, för en sisådär två månader sen, börjar närma sig. slutet på vår resa. What the fuck?? tiden har då gått alldeles fööööör fort ibland. och nu är vi här. Dagen D. Neeeeh förlåt, så dramatiskt ska det inte bli. Men visst längtar ni efter oss lite iallafall?

igår kände vi att det var dags att njuta lite extra av en sista kväll på Bali, i värmen och på vår semester. stek i solen hela dagen, drink framför en underbar solnedgång och en förjävla rolig utgång på Sky Garden. vid det tillfället kände iallafall jag att "fan, ska vi verkligen hem?". Kvällen kan summeras som gratis drinkar i en timme, dans, kärt återseende av våra roomiesar i cairns (ni vet de där otroligt respektlösa men snygga tyskarna... Vad är oddsen??!) och dans,dans... Och så lite glädje på det!

Om en timme ska vi unna oss lite treatment. Brallan ska få massage och jag och Anna ska sitta och få lite manikyr innan vi beger oss mot flygplatsen och vår 20-timmars resa hem till Svedala. hoppas ni har solen framme åt oss... ÅTMINSTONE! hihi

Hörrni, nu ses vi faktiskt snart. Galet? Ja det tycker vi iallafall! Kanske blir detta sista inlägget på internationell mark, men när vi är hemma bjuder vi säkert på lite summering och bilder. Vem vet?

PUSS PÅ ER ALLA, snart ska ni få pussar och kramar in real life så att säga!


"Vi ser det regnar vi ser det regnar..

... det var väl roligt, eller inte"
Vi har fått se riktigt monsunregn här på fina Bali. Stora delar av lördagen spenderade vi därför inomhus.
Tur då att vi gårdagen till ära blev bjudna på middag av Jessans fina päron där hemma så vi fick lite glädje i vardagen. TACK EWA OCH JANNE! Sen drog partypinglorna ut och dansa medan jag, tant Anna, stannade på hotellrummet eftersom jag råkade ut för någon baliansk sjuka..

Imorgon mina damer och herrar ska vi ut och rida på inget mindre än elefanter. Eftersom vi är så ridvana efter hästturen på NZ så tänkte vi prova på ett lite större djur. Hur det går återstår att se!

Hoppas värmen kommit till er där hemma så vi inte får så stor chock när vi landar på torsdag. aaah på torsdag, helt sjukt vad tiden sprungit iväg. Ses snart.
A


20 år på Bali

ja för det första är det väl inte riktigt varje dag man firar sin födelsedag på Bali. sen att den blev hur bra som helst behöver jag väl inte smyga med heller. så tänkte dela med mig av vad som hände under min kära dag, delad glädje är väl dubbel glädje aight?

började med att jag blev väckt av två brudar med dom kraxigaste morgonrösterna ever. chokladtårta, oreos, present och skönsång. kan man få bättre start? sötnosarna gav mig en jättefin sarong som jag nu kan glida runt med här i Bali-land. jag fick även ett kort där det lite hemligt stod att vi skulle hitta på lite saker under dagen, ja ni såg ju bilden i förra inlägget eller hur?

vi fortsatte sen dagen som vanligt med frukostbuffé och häng med sol och bad. sen gick jag och hade en liten Skype-date med mina föräldrar som var morgonpigga dagen till ära. väldigt värt! (see you soon för övrigt).

14.30 skulle jag som nybliven 20-åring befinna mig på hotellrummet och där började tortyren... mina kära rumskamrater pratade i kodspråk och med ögonbindel började de leda mig till en okänd plats. efter att vi gått i, vad som känts som, en evighet så fick jag sätta mig i en skön soffa då jag hörde en späd liten kvinnlig baliansk röst som yttrade ordet "massage". Jajjemen... de kommande 90 minuterna njöt vi av helkroppsmassage, bodymask och sen ett varmt bad med doftande blommor. Scweeeet födelsedag hittills!

det jag inte visste var att det bara skulle bli bättre. jag blev ombedd att fixa mig inför kvällen, vilket jag snällt gjorde. vi gick och tog en drink i hotellets bar vid vattnet och njöt av vacker himmel innan vi fortsatte mot Hard Rock Café, där det var ett bord bokat för oss. att bli bjuden på utsökt middag är inte varje dag man blir. LIIIIITE gott det var då! lagom till att vi skulle börja beställa in efterrätten (trodde jag) så började det skramla i köket. ut kom förmodligen ALL kökspersonal med diverse kastruller och annat som de hittat att slå på. de drog upp mig från bordet och ställde mig framme vid en liten scen. hej vilket firande jag fick då... svårt att beskriva men det var riktigt kul och minst sagt mer uppmärksamhet än vad jag är van vid. den lilla tårtan jag fick kunde vi tre sen sitta och smaska på.

ja vad ska man säga? inte är jag van vid att bli firad på Hard Rock Café, och definitivt inte på balianskt vis. när LIVE-bandet började spela fick jag även en fin liten "happy birthday-sång" av dom också. mycket vackra röster för övrigt! (speciellt för att vara en balian med pyjamasbyxor, en blyg liten tjej och en softish med hästsvans).

efter hard rock, slog vi på våra inbyggda
GPS:er och försökte hitta en nattklubb eller liknande att dansa loss till. tack vare Hilda och Åsas hjälp (tack så mycket) hittade vi faktiskt ett ställe, Bounty. där träffade vi vår första svensk hittills, som tyckte våra klänningar var vääääldigt midsommar.

är rätt svårt att återberätta en så bra dag som min 20-årsdag faktiskt var. men jag kan bara säga att jag är glad att jag har så fina människor i mitt liv. inte bara de två tomtarna som gjorde allt för mig här borta denna dag, utan även ni där hemma som tänkte på mig och grattade mig. det betyder faktiskt mer än ni tror. TACK!

tydligen har Anna här lovat att jag ska dra ihop en "Jessan tycker till" om Aussie. Den kommer, snart. kanske lagom till att vi landar i Sverige. Vilket faktiskt är snart... see you guys in a few days!


10 maj

Vilka fantastiska vänner man har! Tårta, kakor och present på sängen. Tack mina änglar!


Bali

Vi är framme. Varmt som satan, fantastiskt hotell med tre pooler och havet precis bredvid. Idag har vi njutit av en enorm frukostbuffé, degat vid poolen och försökt lokalisera oss lite här i Kuta Beach. Vi har än så länge inte riktigt upplevt det här "festa-tills-du-dör"-scenariot som verkar finnas här. har med andra ord inte hittat alla dessa nattklubbar, där vissa är typ 8 våningar höga. inga söta marknader har vi hittat än så länge heller, men det hoppas vi på imorgon. men andra ord har det varit en lite virrig "reka-dag". Sitter just nu på en mysig i indonesisk resturang och äter och dricker gott. Har redan ledsnat på trafiken med alla moppar och taxi-chaufförer som kör som idjoter.

vi lever och svettas som grisar här borta iallafall. till alla elitare och ni andra som ska festa gärnet ikväll- ha det så jävla kul och parta lite åt oss också!!


Sista kvällen i Australien

Helloooo!
I lördags hängde vi vid Lagunan (the place to be när solen skiner) Eftersom det är både strömt och höga vågor plus maneter och hajar i havet så har dom en poolanläggning med strand och grejer mitt i city. Helt okej om ni frågar oss.

På kvällen lagade vi middag som vanligt men kvällen till ära lagade vi vår alldeles egna... tro det eller ej... KÄNGURU! Låter jätteskumt I know men oj vad gott det var. Efter vår delikata middag så fixade vi till oss lite för en kväll på stan. Vi gick med fyra svenska tjejer från hostelet till en väldigt liten klubb (KC-varning). Efter ett tag bestämde vi oss för att vi var för coola för dom tjejerna så vi mötte upp Isa på en annan, nååååågot större klubb, full med backpackers. Riktigt roligt var det!

Idag har vi hängt vid Lagunan igen, 34 grader och knappt ett moln på himlen. Behöver jag säga att det känns lite tråkigt att lämna den här staden och det här landet? Vi har även införskaffat oss mängder av hookey pookey som vi tänker bjuda er där hemma på när vi kommer hem.

Imorgon 10.25 går flyget mot Bali. Vi kommer mellanlanda i Sydney och sen är vi framme på Bali 23.00 cirkus. Vi hoppas på wifi på hotellet så vi kan bjuda er på massor av bilder och blogginlägg. Om ni tittar in här lite senare så kanske ni får ett "Jessan tycker till" :)

Ha det bäääst!
Bamsekraam


Great Barrier Reef

Vilken daaaaaag!!

till att börja med kan vi ju säga att vi har kommit helskinnade till Cairns. vi var lite sentimentala när vi skulle åka absolut sista bussresan men JISSES va skönt när den var över! Förutom att nattbussar generellt är pain in the ass (rent bokstavligt faktiskt) så var bumpy ride bara förnamnet ibland, busschaufförerna var inte alls lika bra på att informera som tidigare och inte nog med det fick Jessan en lite äldre man som prompt skulle somna med noll kontroll i kroppen (dvs han sov på min axel 95% av tiden..). Väl framme här så var det en snäll tjej på hostelet vi bor på som mötte oss klockan 6 på morgonen, guld värd brud!

Höjdpunkten igår var väl ändå att vi träffade Isa. Yeah you heard me - Isa Winterbom i egen hög person. bruden lever livet här nere och vi fick lite tid att prata gamla och nya minnen över en god middag och lite vin. imorgon hoppas vi att hon kan visa oss utelivet här i underbara Cairns. Ska bli toppenkul!

Idag då? Vad är det som varit så fantastiskt? Ja... rubriken talar för sig själv. Klockan ringde ALLDELES för tidigt (efter en natt när våra snygga tyska otroligt respektlösa killar till rumskompisar inte ville att vi skulle få vår skönhetssömn), men en tidig uppgång var SÅ VÄRT efter den här dagen. Vi åkte nämligen ut med en stor båt med typ 60-70 andra människor till Stora Barriärrevet! Och stoooort är det kan vi lova... vi snorklade på två olika ställen, och det var helt fantastiskt som sagt. lite overkligt stundtals kan vi meddela... första stället var alldeles för vågigt, och simfötterna sinkade oss bara (eller ja, jag kanske ska tala för mig själv bara? simfötterna var ju typ 5 gånger min fotsize..) men vi fick se en hel del fina fiskar, och försökte även ta lite kort med vår grymma undervattens-engångskamera. efter det första stoppen fick vi världens lunch... Grillad fisk, korv, steak, sallader i mängder, pasta - och potatissallad och bröd. sol vanligt passade vi på och äta som vi aldrig sett mat förut och GUD så gott det var. synd att man en halvtimme senare skulle ut till nästa ställe vid revet. hade vi inte haft våra flyt-noodles så hade vi nog sjunkigt som stenar. hur som helst så var det andra revet om möjligt ännu vackrare att se - höjdpunkten var ju att vi såg EN SKÖLDPADDA. Såååååå fin! ni kan ju tänka er hur lyckliga vi var sen hi hi. När vi åkte hem fick vi trevlig live-musik av en i the crew. Sjukt bra, och sjukt nöjda var vi!

Tillbaka i stan tar vi på våra träningskläder och går en mysig promenad och slänger oss sedan in på ett Zumba-pass i en park. Så himla kul! Parken var full med glada och träningsvilliga tjejer och det var så skönt och kul att dansa lite zumba i solnedgången. det var verkligen ett toppen avslut på en toppenbra dag!

imorgon tänkte vi köra lite boxersize vid stranden och sen faktiskt unna oss en frukostbuffé på en uteservering - vi är på semester!! Sen är planen att vi ska ligga vid the lagoon heeeeela dagen innan vi taggar inför en partykväll i den här grymma staden! Kul va? kan dock inte fatta att vi åker om tre dagar, hjälp vad allt går fort. Om några dagar är vi även två 20-åringar i gruppen istället för bara en... galet? Men det tar vi då, det tar vi på BALI!!!

många kramar från oss,
ta hand om er !

(vi ska försöka ladda upp bilder på tumblr för övrigt, internet är inte det bästa ..)


Whitsunday

Ojoj, Brallan här, vi är tillbaka på fast mark efter några dagar ute på havet. Vi har haft det helt fantastiskt, underbart väder, trevliga människor, god mat och helt fantastiska platser!

Vi blev utkastade på en katamaran, en stor sådan, tillsammans med typ sex andra och drog ut på havet mot Koala adventure island där vi skulle spendera nätterna. På den ön gick vi en bushwalk som var en av australiens vackraste, vilket vi är beredda att hålla med om! Det var helt otroligt uppe på toppen med solnedgången och havet och alla öar. Tyvärr var vi lite "huggiga" mot varandra eftersom vi sovit så lite på bussen så vi gick och lade oss ganska tidigt efter middag och några drinkar.

Dagen efter var det upp och hoppa klockan sex och bege sig ner till frukosten där vi hade besök av fåglar som fräste (ja som katter typ...). Sen var det ut på havet igen där vi stannade för snorkling där vi såg en hel hög färgglada och enorma fiskar, inklusive clownfiskar! Dessutom blev jag kallad säl när jag slängde mig upp i gummijollen, oklart om det var en komplimang eller förolämpning..? Hur som helst var det jättehäftigt!

Efter lunch puttrade vi vidare (fortfarande ingen segling till vår besvikelse) mot världens finaste strand, Hubble-teleskopets glas är gjort av den sanden, det var som potatismjöl, galet fin. Efter att vi alla bränt oss och stekt på stranden chippade vi tillbaka till ön där kvällen bjöd på kareoke (självklart sjöng vi ABBA), biljard och en Jug (en kanna full med sex on the beach) var...

Idag inledde vi dagen med lite tennis, vi har självinsikt nog att säga att vi sög. Men roligt hade vi!! Sen var det fish-feeding nere vid bryggan så Anna och Jessica hoppade i plurret med fiskar stora som pizza-tallrikar medan jag passade på att skära upp fingret så jag missade en del av spektaklet. Turgumma som jag är var pizza-fiskarna kvar när jag kom tillbaka så jag körde terapi och lyckades klappa flera av fiskarna (nu blir ni väl stolta där hemma som vet om min fiskskräck?). Det var häftigt i alla fall!

Nu sitter vi på en restaurang med free wifi och har ätit en himla massa gott och är trötta och mysiga. Vår buss mot Cairns går om 50 minuter och anländer 6am imorgon, you gotta love it. Vi har det så jäkla bra här i paradiset och vill aldrig åka hem! Vi stannar nog här hörni, ses kanske om några år. Pusshej från Airlie Beach!


RSS 2.0