Åk inte bil i Auckland...

vilken fruktansvärt omtumlande dag. först en flygning på 13 timmar med riktig turbulens (me don't like). men det gick ändå rätt bra måste vi få säga. Stort och skönt flyg, god mat och massa filmer. tiden gick rätt fort helt enkelt.

sen efter mycket om och men fick vi våran coola camp-van. shuuue, vänstertrafik here we come!! Gick riktigt bra för att vara första gången, och damn va vi ruled the roads asså. vi åkte dock bara runt runt i Auckland city, smällde taket i olika parkeringshus och ställde oss till slut i en parkeringsficka och käkade mackor och frukt. vart fanns alla parkeringar i den där himla staden?? hur som helst så blev det inget Sky Tower bland annat, utan vi tog vår racerbil lite utanför istället och hittade helt amazing parker som vi bara gick och njöt utav. Vilken natur!! staden i sig skulle jag däremot kunna missta för Tokyo...

efter vår promenad i parkerna och en titt utanför Auckland museum så började vår fantastiska resa (läs: frustrationen nådde oss upp över öronen).. är det möjligt att folk går och petar på skyltarna så de sitter åt fel håll? Asså jisses, vi har åkt runt i timmar... timmar och timmar. till slut var vi tvungen att gå in i en tygaffär och fick guld hjälp av en kvinna. utan henne hade det aldrig gått, och nu sitter vi på det mest sunkiga stället man kan tänka sig. Tänk er en disneyfilm där man kommer in på ett motell och ägaren är en puckelryggad man i käpp, köket är ett råtthål osv osv. Men vafan, vi är på Nya Zeeland, kan livet bli bättre egentligen? (hmm mamma och pappa fick precis ett rädda-mitt-liv-meddelande, men det behöver vi inte tala högt om hihi)

imorgon hoppas vi på bättre lycka, mer sömn och glada miner. då ska vi ta oss an Nordön på riktigt, wish us luck!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0